EnergiWatch

Haldor Topsøe vil gøre biogas til en bedre forretning

Kemivirksomheden Haldor Topsøe står i spidsen for et nyt millionprojekt, som kan gøre produktionen af metanol langt mere bæredygtig, end den er i dag. Både i økonomisk og miljømæssig forstand. Metoden kan blive en hjælpende hånd til landets biogasanlæg.

Haldor Topsøe skal opstille et demonstrationsanlæg i Foulum sammen med en række andre partnere. Herfra vil de bevise, at de kan omdanne biogas til metanol stort set uden at udlede CO2. På billedet ses et eksisterende anlæg i Foulum, hvor Haldor Topsøe også har arbejdet med opgradering af biogas. | Foto: Haldor Topsøe/Aarhus Universitet

Haldor Topsøe har udviklet en teknologi til at producere metanol fra biogas stort set uden CO2-udledning. En metode, som kan ende med at gøre biogasbranchen mere lukrativ, der hvor den implementeres.

Det mener i hvert fald en af forskerne bag projektet, Peter Mølgaard Mortensen, som er principal scientist hos Haldor Topsøe.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs