EnergiWatch

Tre norske brancheorganisationer bliver til en

Norsk olje og gass, EPIM og GTO slår pjalterne sammen i en fælles organisation. Det er den bedste måde at varetage medlemsvirksomhedernes interesser på, vurderer parterne.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Tre norske brancheorganisationer med fokus på norsk sokkel har besluttet at slå sig sammen.

Fra 1. juli findes således hverken Norsk olje og gass, EPIM eller GTO som de selvstændige organisationer, de er i dag.

Organisationerne slår sig sammen som en enhed under navnet Norsk olje og gass.

Det oplyser parterne i en fælles pressemeddelelse.

Det sker ud fra et fælles ønske om at tage bedre hånd om medlemmernes interesser. Organisationerne har vurderet, at de sammen vil være bedre i stand til at skabe grobund for god dialog - især digital, samt værdiskabelse.

Beslutningen bunder blandt andet i et ønske om at gøre det lettere at dele data og informationer mellem selskaberne, og om at kunne udveksle erfaringer fra projekter.

Det er således afgørende at skabe bedre effektivisering for at fastholde konkurrenceevnen på norsk sokkel på et højt niveau, lyder rationalet.

Skal stå stærkere sammen

Adm. direktør hos Norsk olje og gass, Karls Eirik Schjøtt-Pedersen forklarer i meddelelsen, at sammenlægningen især handler om bedre at kunne udnytte hinandens styrker.

"En sammenlægning af Norsk olje og gass, EPIM og GTO giver mere omfattende medlemstjenester for aktørerne på soklen. De tre organisationer har hver sine spidskompetencer og vil tilsammen stå godt rustet til morgendagens energibranche," siger han.

Lignende toner lyder fra lederne af EPIM og GTO. EPIM's adm. direktør, Tor Inge Gran, hæfter sig ved, at sammenlægningen skaber en bedre værdikæde og styrker forankringen for medlemmerne.

Kristin Buer Trondsen, der er daglig leder i GTO, pointerer, at den nye organisation vil kunne styrke den enkle datadeling, som hun anser for at være "unik for Norge".

De tre organisationer har i alt omkring 60 ansatte. I løbet af efteråret skal de samles som en del af den nye struktur.

 

Nordsø-strejke er afværget efter ny lønaftale

Norge opjusterer forventninger til olieinvesteringer

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere