EnergiWatch

Hempel vil bruge milliarder på nye opkøb

Danske Hempel er klar til at bruge 7,5 mia. kr. på opkøb, som kan realisere vækstplanerne i den fondsejede malingkoncern, fortæller CEO Henrik Andersen.

Foto: PR-foto/Hempel

Den danske virksomhed Hempel, som blandt andet laver maling til skibe og boreplatforme, er klar til at bruge 7,5 mia. kr. på opkøb, hvis den rigtige mulighed byder sig. Det fortæller virksomhedens CEO, Henrik Andersen, i et interview med Børsen.

"Vi arbejder målrettet over hele verden på at finde opkøbskandidater. Vi kigger bl.a. på kandidater i geografier, hvor vi er tyndt repræsenteret. Det kunne være både Nord- og Sydamerika, og det kunne være i Asien," siger Henrik Andersen til avisen.

Hempels direktør fortæller videre, at opkøbene enten skal være båret af ny teknologi eller have en vis størrelse med en omsætning på 500 mio. kr. eller derover, før det er interessant for den danske virksohmed.

Virksomheden markerede sidste år afslutningen på en tre-årig opkøbstørke, da Hempel overtag 65 pct. af tyske J.W Ostendorf.

"Hvis vi gerne vil være ledende i industrien, så er opkøb en af måderne, hvorpå vi kan få mere værdi ud af vores virksomhed. Det er enormt tilfredsstillende," lød det dengang fra Hempels topchef over for Finans.

Samtidig er Hempel i gang med en større udvidelse af hovedkvarteret i Lyngby.

Ny maling skal hjælpe mølleproduktionen

Afgående MHI Vestas-direktør klar til karriereskift 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs