EnergiWatch

Svenske oliebosser kan retsforfølges for krigsforbrydelser

Den svenske regering siger god for at såvel topchef som formand for Sveriges største olieselskab kan komme for retten i anklage om forbrydelser mod menneskeheden.

Bestyrelsesformand Ian Lundin anklages sammen med topchef Alex Schneiter for at være medskyldig i mord, tortur og voldtægt i Sudan. | Foto: Lundin Petroleum

En spektakulær retssag kan være nært forestående. Den svenske regering har således givet anklagemyndigheden grønt lys for at retsforfølge Lundin Petroleums adm. direktør, Alex Schneiter, og bestyrelsesformand, Ian Lundin, for påståede krigsforbrydelser i Sydsudan. En godkendelse der er påkrævet for at føre en svensk retssag om en anklage begået uden for Sverige.

"Med tanke på forbrydelsens alvor, så vurderer jeg, at retten må gå sin gang," siger sveriges justitsminister Morgan Johansson (S) til det svenske nyhedsbureau TT.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs