EnergiWatch

BP udgiftsfører milliarder til Deepwater Horizon-katastrofen

Det ventes nu, at udbetalinger i 2018 vedrørende katastrofen vil beløbe sig til omkring tre mia. dollar mod et tidligere skøn på lige over to mia. dollar.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/DAVE MARTIN

Når olieselskabet BP leverer tal for fjerde kvartal 6. februar, vil det indeholde en udgiftsførsel af 1,7 mia. dollar i forbindelse med borerig-katastrofen i Den Mexicanske Golf i 2010.

Det oplyser BP.

"Den udgiftsførsel, som vi tager, kan vi klare inden for vores eksisterende finansielle beredskab, specielt nu hvor olieprisen er over 50 dollar," siger finansdirektøren Brian Gilvary i en melding ifølge Bloomberg News.

Det ventes nu, at udbetalinger i 2018 vedrørende katastrofen vil beløbe sig til omkring 3 mia. dollar mod et tidligere skøn på lige over 2 mia. dollar.

Den såkaldte Deepwater Horizon-katastrofe var resultatet af, at 5 mio. tønder olie slap ud i Den Mexicanske Golf, da boreriggen Deepwater Horizon eksploderede, og 11 mennesker mistede livet.

BP skal finde ny formand

BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

BP én million fra underskud på milliard dollar

Brand på olieplatform i den Mexicanske Golf

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere