EnergiWatch

Kommune utilfreds med Energinets forslag til dansk-polsk gasrørledning

Det er kommet bag på Kolding Kommune, at Energinet vil føre den kommende Baltic Pipe rørledning tværs igennem kommunen. Høringsfrist kritiseres for at være for kort.

Foto: PR-foto: Energinet/Gaz-System

Da Energinet.dk sendte planerne for den kommende dansk-polske gasrørledning i høring, skete det lige op til julefreden. Planerne blev nemlig sendt i høring den 22. december, og på grund af jultravlheden er det først nu, man i Kolding er blevet opmærksomme på, hvor omfattende projektet vil være i kommunen. Få uger før fristen for indsigelser udløber den 22. januar. Det skriver Jyske Vestkysten.

"En del af den foreslåede linjeføring passer os ad hekkenfeldt til som kommune. Især fordi man ikke må bebygge et bredt bælte på måske 150-200 meter på hver side af rørledningen med boliger, hvilket vi har planer om nogle steder langs strækningen. Så det er vi nødt til at drøfte med dem. Det er jo anden mands jord, man vil pløje ledningen ned igennem. Vi andre havde nok fået tæsk, hvis vi havde ageret på samme måde," siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen (V), til Jyske Vestkysten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs