EnergiWatch

Biogasbranchen henter ny direktør hos HMN

Den danske biogas vejrer morgenluft og nu henter et af branchens talerør en erfaren profil til "interessevaretagelse."

Foto: REFA Energi

Interesseorganisationen Biogasbranchen vil styrke sin interessevaretagelse og har til det formål ansat ny direktør.

Det bliver HMNs nuværende planlægnings- og udviklingschef, Frank Rosager, som kommer til at varetage opgaven, oplyser foreningen.

I sidste uge kunne EnergiWatch fortælle, at der ifølge en ny analyse kan være så meget biogas i gasnettet i 2035, at den grønne gas helt erstatter den nuværende forsyning fra Nordsøen. Analysen kommer fra interessefællesskabet Grøn Gas Danmark og viser nemlig, at man med et energipolitisk sats på blandt andet at udnytte den danske produktion af halm, affald og husdyrgødning vil kunne producere cirka 80 petajoule (PJ) metangas til det danske gasnet i 2035 svarende til forbruget samme år.

Det er altså blandt andet det potentiale, Frank Rosager skal være med til at forløse.

Biogasbranchen er stiftet marts 2017 ved en fusion af Brancheforeningen for Biogas og Foreningen for Danske Biogasanlæg. Foreningen har små 70 medlemmer.

Frank Rosager tiltræder første januar 2018.

Pensionskasser søger efter alternativer til vind

Danmarks næste Nordsø-eventyr?

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs