EnergiWatch

Dansk Fjernvarme: Reducering af elafgiften er fortsat nødvendig

Skatteankenævnets afgørelse er banebrydende i forhold til at få gang i brugen af overskudsvarme, mener Dansk Fjernvarme, der peger på et potentielt eksporteventyr. Organisationen mener dog fortsat, at det er nødvendigt med en sænkning af elafgiften.

Foto: Dansk Fjernvarme

Skatteankenævnets afgørelse om at fjerne afgiften på overskudsvarme for Facebooks kommende datacenter i Odense er første skridt på vejen, mener Dansk Fjernvarme. Der er dog fortsat behov for reducere elvarmeafgiften, men så vil Danmark til gengæld kunne iføre sig en førertrøje, der kan kaste eksport af sig.

"Som udgangspunkt vil det være interessant for datacentrene, hvis ellers de vil stille varmen gratis til rådighed, og det har de sagt, at de vil. Så derfor vil jeg da mene, at det her banebrydende i forhold til at få gang i at bruge overskudsvarmen. I hvert fald for datacentrene," siger Kim Mortensen, der er direktør hos Dansk Fjernvarme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs