EnergiWatch

Verdo lider stort tab på træpiller

En satsning på produktion af træpiller i Storbritannien har slået fejl for energiselskabet Verdo, der må se 2016 ende med et stort underskud.

Det privatejede Verdo havde fremgang i 2016 både salgs- og driftsmæssigt. Men en tilbagetrækning fra Storbritannien koster en stor nedskrivning, der giver meget røde tal på bundlinjen.

Det skriver Børsen.

Verdo har lukket ned for produktionen af træpiller i Storbritannien, og derfor har selskabet taget en nedskrivning på 174 mio. kr. før skat. Det skyldes, at Verdo ikke kan se en profitabel forretning på grund af en hård konkurrence, og at der er kommet en ny CO2-beskatning. Selskabet, hvis omsætning ellers er steget med 350 mio. kr. til 2,59 mia. kr., vil dog fortsat sælge træpiller i Storbritannien.

Selskabet har ellers kunnet se driftsresultatet stige til 281 mio. kr. fra 247 mio. kr. Men nedskrivningen betyder, at Verdo går fra et plus på 34 mio. kr. til et minus på 120,7 mio. kr. Planen for Verdo er at styrke kerneforretningen, og derfor er ambitionen, at der skal fokuseres på biomasse, vand og kraftværker, hvilket kan betyde et farvel til fiber og tele.

"Men vi går mere og mere ud af fiber- og teledelen. Det er ikke der, vores kompetencer ligger. Hvis vi kan komme ud af det, vil vi gerne helt ud af det," siger Kim Frimer, der er adm, direktør i Verdo, til avisen.

"Biomasse er stadig i sin vorden"

Energiselskaber vil sælge Nianet

Verdo køber nordjysk selskab

Energiselskaber vil sælge Nianet

 

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere