Sådan vendte Henrik Poulsen skuden i Dong

I et interview med Børsen fortæller Henrik Poulsen, hvordan han initierede Dong Energys kursskifte i 2012. Blandt andet var han nede og stille helt basale spørgsmål om energikoncernens forretningsområder.
Henrik Poulsen, adm. direktør i Dong Energy. | Foto: dong
Henrik Poulsen, adm. direktør i Dong Energy. | Foto: dong

Dong Energy skiftede med Henrik Poulsens tiltræden kurs i 2012 og vendte forretningen fra at være kul- og gasbaseret til at være en vindkoncern i international topklasse. Blandt redskaberne til at gennemføre omstillingen var at stille helt basale spørgsmål til de enkelte forretningsområder. Det fortæller Henrik Poulsen, adm. direktør i Dong Energy, til Børsen.

"Den finansielle udfordring med vores kapitalstruktur gjorde, at vi i virkeligheden måtte accelerere arbejdet med at finde ud af, hvad vi skulle bygge videre på, og hvad vi ikke skulle bygge videre på. For vi havde brug for at komme med en turnaroundplan til bestyrelsen og til hovedaktionæren. Det, vi gjorde, helt konkret, var at vi tog alle forretningsområder - dengang talte vi til 12 forretninger, nogle små, nogle store - og gik dem igennem et område ad gangen og stillede os selv nogle basale spørgsmål," siger Henrik Poulsen til Børsen.

Blandt spørgsmålene han rejste var "Hvad er vores konkurrenceevne?", "Hvad er vores risiko?" og "I forhold til den risiko, kan vi så levere et afkast på det her område, som kan skabe værdi?". Henrik Poulsen fortæller, at på de store områder var Dong helt nede på aktivniveau. For eksempel var man på olie og gas helt nede og kigge på det enkelte felt.

Ifølge Henrik Poulsen var man tilbage i 2012 i Dong-koncernen fuldstændig bevidst om, at de to hovedindtjeningskilder, gas og olie, ville tørre ind inden for relativt få år.

Dong får ny topchef i Storbritannien

Olieprisen stiger efter amerikansk missilangreb 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også