EnergiWatch

Vestas havde tre møller i global top ti i 2016

I 2016 indtog Vestas ikke bare førstepladsen over de største vindmølleproducenter, for ifølge en ny analyse havde selskabet hele tre møller i top ti.

Foto: Frank Boutrup Schmidt/Vestas

Vestas var sidste år verdens suverænt største vindmølleproducent med en markedsandel på 15,8 pct. og et solidt forspring til nummer to på listen, amerikanske GE, som havde en andel på 12,1 pct.

Det fremgår af en analyse fra konsulentfirmaet FTI Consulting, som også har kigget nærmere på, hvilke mølletyper, der sælger bedst. Her står der Vestas på tre ud af de ti øverste.

Vestas øgede fra 2015 til 2016 sin markedsandel med 4 pct.point, og det var mere end noget andet selskab ifølge opgørelsen fra FTI.

Overtager topplacering fra Goldwind

Det betød, at Vestas generobrede førstepladsen i analysehusets opgørelse over verdens største vindmølleproducenter fra Goldwind, som sidste år måtte se sin markedsandel falde med 0,8 pct.point til 11,7 pct.

"Vestas' tilbagevenden til førstepladsen var i særdeleshed drevet af øgede installationer på det amerikanske marked. Kinesiske Goldwind faldt to placeringer til tredjepladsen, særligt som følge af et fald på 24 pct. i kinesiske vindmølleinstallationer," skriver FTI.

Den bedst sælgende mølle i 2016 var Vestas' V110-2,0 MW, der som navnet antyder har en rotor på 110 meter og har en kapacitet på 2,0 megawatt (MW). Sidstnævnte betyder, at den kan producere 2 megawatt-timer på en time, hvis vinden vel at mærke er optimal.

På syvendepladsen over bestsellere står der igen Vestas med V100-2,0 MW-møllen, mens selskabet på tiendepladsen er repræsenteret med sin større model, V117-3,3 MW.

Oversigt over vindmølleproducenternes andele af mølleleverancerne i 2016:

Selskab

Markedsandel i pct.

Vestas

15,8

GE

12,1

Goldwind

11,7

Gamesa

7,5

Enercon

6,8

Siemens

5,6

Nordex Acciona

4,8

United Power

3,8

Envision

3,5

Mingyang

3,5

Vestas viser nyt tårn-design frem

Mange fejl konstateret ved kollaps af Vestas-mølle 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs