EnergiWatch

Kirke blokerer for vindmøller i Hjørring

Hjørring Kommune har nu opgivet planerne om at opsætte fire vindmøller, efter at Aalborg Stift nedlagde veto mod projektet.

Foto: Arkiv: /ritzau/Joachim Adrian

Et veto fra Aalborg Stift har nu fået økonomiudvalget i Hjørring Kommune til at skrinlægge planerne, der ellers var færdigbehandlede, om at opføre fire vindmøller.

Det skriver TV2 Nord.

Begrundelsen fra Aalborg Stifts side var, at de fire vindmøller i Hjørring ville ødelægge landskabet omkring to nærliggende kirker. Men Stiftet kunne dog godt gå med til, at vindmøllerne blev opført, hvis højden på møllerne blev beskåret fra 150 meter til 125 meter.

Men det er ikke en holdbar løsning, mener hverken Teknik- og Miljøudvalget eller forvaltningen i Hjørring Kommune og nu også Økonomiudvalget.

"Ved at sænke møllehøjden mener man, der er så mange ting man skal igennem med støj, skygge og alt muligt andet, at man er nødt til at starte med et nyt plangrundlag," sagde borgmester Arne Boelt (Soc.dem) efter Økonomiudvalgets møde i onsdag til TV2 Nord.

Selskabet bag mølleprojektet, Wind Estate, har oplevet en noget turbulent proces. De fire vindmøller har vækket vrede ved naboerne, der blandt andet har beskyldt selskabet for at bruge mafiametoder.

Det skyldes, at Wind Estate tilbage i 2014 tilbød omkring 10 grundejere i det berørte område fem procent af ejendomsværdien plus 100.000 kr. oveni.

"Det er Mafia-agtigt at tilbyde os penge for at holde mund og afskrive os retten til at klage eller få erstatning," sagde Lars Sørensen dengang til TV2 Nord.

Wind Estate udsendte efterfølgende en skriftlig redegørelse, hvori selskabet forklarer, at det går ind for en åben og konstruktiv dialog om projektet.

Kirken forsager sort energi

Paven optrapper kampen mod klimaforandring

Esbjerg: Landmøllestop vil brede sig som ringe i vandet

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere