EnergiWatch

Fynske energiselskaber danner fælles front mod strømfrås

Små og mellemstore fynske firmaer får nu en hånd til at spare på energien efter at energiselskaberne er gået sammen om at finansiere rådgivning og vejledning om energirenovering.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Bubandt

Energiselskabernes rådgivnings-indsats retter sig ofte mod forbrugere eller større virksomheder. Når det gælder hjælp til energirenovering, er det derimod sjældent de små firmaer, der ofres mest opmærksomhed på. Men sådan er det ikke længere på Fyn.

Her er fire energiselskaber gået sammen om at finansiere en fælles energirådgivning specifikt rettet mod mindre firmaer. Samarbejdet har fået det gode navn ”Effektiv Energi”.

”Effektiv Energi er målrettet virksomheder med et energiforbrug på under 1 mio. kWh om året. I branchen har vi haft en tendens til at koncentrere os om de store virksomheder, hvor de største besparelser er. De små og mellemstore virksomheder er tidligere blevet negligeret. Med Effektiv Energi har vi nu mulighed for at tilbyde de små og mellemstore virksomheder en attraktiv pakke, som hjælper virksomhederne med at reducere deres energiforbrug,” siger Henning Rask, der er energisparechef i Energi Fyn.

De fire fynske energiselskaber bag samarbejdet er Nature Energy, Fjernvarme Fyn, SEF A/S (tidl. Sydfyns Elforsyning), Energi Fyn samt miljønetværket MiljøForum Fyn. Sammen med 11 servicepartnere finansierer de to energikonsulenter, der tilbyder virksomheder en samlet løsning med energi-screening, tilbud, finansiering og hjælp til at vælge de bedste investeringer.

Foruden at gøre det let for små og mellemstore virksomheder at lave energirenovering, har Effektiv Energi også til formål at hente energibesparelser til de fire energiselskaber, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs