EnergiWatch

Eon lander dystert underskud efter milliardnedskrivning

Nedskrivninger i energidivisionen Uniper trækker gevaldigt ned i Eons regnskabsbøger. Selskabet kommer ud med et underskud for halvåret på den anden side af 20 mia. kr.

Det tyske energiforsyningsselskab Eon offentliggjorde onsdag morgen et regnskab, der blev trukket kraftigt ned af enorme nedskrivninger i energidivisionen Uniper, som er under udskillelse fra resten af koncernen.

Selskabet posterede for årets første seks måneder et underskud på 3,03 mia. euro mod et tab på 1,1 mia. euro i samme periode året før. Alene nedskrivningerne i Uniper trak ned med hele 2,9 mia. euro i perioden.

Eksklusive tabet fra Uniper var der tale om et justeret nettoresultat på 604 mio. euro. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg ventet et resultat på 646,6 mio. euro.

Eon fastholder forventningerne til hele 2016 om et justeret driftsresultat, EBIT, på mellem 2,7 og 3,1 mia. euro og et overskud på bundlinjen på mellem 600 og 1000 mio. euro.

Eon har planer om at separere Uniper fra resten af selskabet og lade divisionen børsnotere som selvstændigt selskab på børsen i Frankfurt. Den proces kører efter tidsplanen, skriver selskabet.

Eon mindsker underskud i 2015

Eon får grønt lys til at sende sort datter på børsen

Eons sorte fløj sætter gang i milliardstort køtilbud

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs