EnergiWatch

Eons sorte fløj sætter gang i milliardstort køtilbud

Mens det nye grønne Eon forventer profit på op mod en milliard euro i år og vil opføre en havmøllepark hvert andet, så vil selskabets sorte afspind skære ned og sælge ud.

Foto: E.ON

Ifølge myten brændte Fugl Føniks sig selv i reden kun for at genopstå af asken. Havde den slags ikke været et frygteligt spild af CO2, så ville billedet næppe passe dårligt på den måde, det tyske energiselskab Eon ser sig selv.

"Eon står på trinbrættet til en vidtrækkende transformation. For godt 15 år siden undergik Eon en metamorfose fra et konglomerat til en rent energiselskab. Nu tilspidser vi sågar vores forretningsprofil yderligere. Vores mål er at gøre Eon til et ledende selskab i den distribuerede, fornybare og digitale energiverden," lød det således fra selskabets topchef Johannes Teyssen i forbindelse med Eons kapitalmarkedsdag i tirsdag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs