EnergiWatch

Spansk energiselskab sendes i gulvet efter betalingsstandsning

Udsigten til betalingsstandsning har udløst panik hos investorerne i spansk energiselskab.

Foto: Acciona

Det spanske energiselskab Abengoa falder brat på børsen i Madrid, efter at handelen med selskabets aktier er genoptaget oven på morgenens nyhed om, at energiselskabet er gået i betalingsstandsning.

B-aktien falder ifølge Bloomberg News med 69 pct.

Også flere spanske banker er kommet i modvind af frygt for, at sektoren vil lide tab. Værst går det Banco Popular Espanol, der falder med 3,8 pct.

Handelen med Abengoas aktier blev suspenderet inden Madrid-børsen åbnede onsdag morgen, hvorefter selskabet kort derefter annoncerede en betalingsstandsning.

Abengoa står ifølge Bloomberg News med en samlet gæld på 8,9 mia. euro. Selskabet indgik tidligere denne måned en aftale med en stor investor om at skyde nye penge ind, men investoren har valgt at springe fra aftalen, oplyser Abengoa.

"Selskabets fremtid er meget mørk. Det har en kolossal gæld, som ingen banker ønsker at refinansiere, og nu bakker selv dets partnere ud," siger Carlos Ortega, handler i Beka Finance Sociadad de Valores, til Bloomberg News.

Efter kursfaldet er markedsværdien af Abengoa med dets 24.000 ansatte på lige over 360 mio. euro, eller 2,7 mia. kr.

Greentech skuffede på produktionen af vindstrøm i oktober 

Solen tidobler overskuddet hos grønne nordjyder 

Mere fra EnergiWatch

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-klimaudspil vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Modtageterminal til Baltic Pipe forsinkes

Det kommer til at tage yderligere små to uger, før Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde kan tages i brug. Men gassen strømmer som den skal gennem rørledningen til Polen.

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs