Kommune truer Dong med retssag

En del af en større strid mellem 15 kommuner og Dong kan ende foran en dommer. Energiselskabet beskyldes for overpriser på gadebelysning.
Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

En bitter strid om prisen på gadebelysningen i 15 sjællandske kommuner kan ende i en retssag mellem Dong Energy og Høje Taastrup kommune. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Høje Taastrup kommune mener, at de i øjeblikket betaler for meget for gadebelysningen, og derfor ønsker man at købe hele anlægget af selskabet. Dong har givet kommunen et tilbud på 20 mio. kr., men Høje Taastrup mener kun, at vejbelysningsanlægget er 6 værd.

Parterne står langt fra hinanden i forhandlingerne.

"Den pris, DONG har sat, er alt for høj. Det vil vi ikke være med til. Vi åbner for muligheden for at føre en retssag, hvis det hele går i hårdknude," siger Lars Prier (DF), formand for Teknisk Udvalg til Dagbladet Roskilde.

Egedal Kommune smider DONG på porten

Dongs priser på gadebelysning blev taget op i begyndelsen af året, hvor Egedal Kommune sendte opgaven i udbud og blev tilbudt langt lavere priser end dem hos Dong. Derfor gik 15 kommuner, herunder Høje Taastrup, sammen i en kollektiv prsiforhandling. Selskabet har ikke ønsket at kommentere sagen over for Dagbladet Roskilde.

Dong: Gassen er undervurderet

Kommune afviser prøveboringer efter skifergas

Kommuner vil overlade skifergas til staten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også