Kommuner vil overlade skifergas til staten

Kommunerne bør overlade ansvaret for skifergas-udvinding til staten, mener De Radikale. Forslaget møder støtte i kommunerne, skriver Politiken.
Ikke alle er lige begejstrede for udsigten til skiferboringer i den danske undergrund. | Foto: Charlotte de la Fuente, Polfoto
Ikke alle er lige begejstrede for udsigten til skiferboringer i den danske undergrund. | Foto: Charlotte de la Fuente, Polfoto

Normalt er statslige indgreb i kommunalt selvstyre ensbetydende med stridigheder, men ikke når det kommer til håndteringen af skifergas.

Det skriver Politiken, som fortæller, at kommunerne med kyshånd imødekommer et ønske fra Christiansborg om, at staten bør overtage skifergassen, fordi de økonomiske, miljømæssige og politiske konsekvenser er så store, som de er.

Den radikale miljøordfører Lone Loklindt står bag forslaget, der vækker glæde i kommunernes forening KL og ikke mindst Frederikshavn Kommune, hvor det første skiferprojekt i landet skrider frem.

"Jeg får næsten lyst til at sige, at vores bønner er hørt. Vi vil gerne have flere kommunale opgaver, og det kæmper vi også for, men lige præcis skifergas er ikke noget, vi har bedt om at tage os af," siger Frederikshavn-borgmester Birgit Hansen (S) ifølge Politiken.

Niels Schovsbo, ekspert i alunskifer ved Geus, De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, har analyseret potentialet i den danske undergrund med amerikanske geologer fra USGS. De vurderer, at Danmark kan sidde på op mod 189 mia. kubikmeter gas.

Dansk skifergas oplagt som flydende gas

Fagfolk: Det kan næppe svare sig at udnytte skifergas

Danskerne siger ja til skifergas

Protestlejr vil forhindre boring efter skifergas

Fem gaskonger har sat sig på Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud