Bornholm hopper med på bredbånds-vognen

Der er skudt gang i lynhurtigt bredbånd til bornholmerne.
Foto: ritzau/Thomas Borberg
Foto: ritzau/Thomas Borberg
AF JESPER BRUUN

Bornholm halter bagefter resten af landet, når det kommer til hurtigt internet. Derfor har regeringen og aftalepartierne bag Vækstplan DK (V, DF, LA og KF) udbudt 60 mio. kr. til det selskab, der hurtigst kan sørge for et bredt dækkende bredbånd.

"De 60 millioner skal gå til det selskab, der hurtigst muligt kan opfylde regeringens bredbåndsmålsætning om 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload, så bornholmerne hurtigt får gode internetforbindelser," siger erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen (S), i en pressemeddelelse.

Udbudsrunden løber til november 2014, og løsningen vil udvikle Bornholm, lyder det.

"Bornholmerne kan se frem til et markant løft i adgangen til hurtigt bredbånd, som kan bidrage til øget vækst og udvikling på Bornholm – det gælder både borgere, virksomheder og sommerhusejere på øen," siger Henrik Sass Larsen.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser, at de vindende kriterier er; størst dækning med høje hastigheder og så hurtig etablering som muligt. Desuden vil der blive stillet krav om stabile hastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload senest i 2020. Dog kan der accepteres lavere hastigheder, 30 Mbit/s download og 5 Mbit/s upload, ved udgangen af 2016.

Nordjyder vil åbne fibernet for TDC

Kold nordjysk skulder til fiber-bunkebryllup

Brian Mikkelsen afviser interessekonflikt ved fiberforslag

Brian Mikkelsen kæmper for millioner til fiberfradrag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs