EnergiWatch

Muslinger lukker tysk kraftværk

Enorme mængder bløddyr får E.On til lukke det store kulkraftværk i Wilhelmshaven ned i mindst en uge.

Foto: KIRKHOLT PHOTO/ Ritzau Scanpix

Tysklands største energiselskab E.On måtte i går lukke ned for det 757 MW store kulkraftværk i Wilhelmshaven i Nordtyskland, som forsyner 1,5 mio. hjem med strøm.

Årsagen er, at enorme mængder muslinger har tilstoppet kraftværkets afkølingssystem, som løber ind fra den tyske Nordsø, skriver Bloomberg.

"Normalt skraber vi flere ton muslinger ud af området, som kølingsvandet løber igennem, i forbindelse med de normale vedligeholdelsesrevisioner, men denne gang har der været så mange, at vi ikke kunne vente til næste inspektion," udtaler E.On-talsmand Markus Nitschke til nyhedsbureauet, som skriver, at værket tidligst vil starte op igen d. 29. august.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Det er varmere havtemperaturer kombineret med store sandaflejringer i Wilhelmshaven-bugten, som får skylden for boomet af muslinger.

E.On er dog bekendt med bløddyrs-problemer. Selskabet blev sidste år nødt til at lukke en reaktor på det svenske atomkraftværk ved Oskarshamn i to dage, fordi vandmænd havde tilstoppet kølingssystemet på det 1.400 MW store kraftværk.

Langvarig lukning af svensk a-kraftværk

"Vandmandsinvasion" lukker svensk a-kraftværk

Svensk atomkraft i rekordniveau

Svenske atomkraftproblemer sender elpris i vejret

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs