Walney-vokseværket rykker nærmere

Nu er det kun regeringen, der skal godkende udvidelsen af Dong-projektet Walney 3 på 660 MW.
Vindmølleparken London Array ved Themsens munding er i dag verdens største med en kapacitet på 630 MW fordelt på 175 Siemens-møller.
Vindmølleparken London Array ved Themsens munding er i dag verdens største med en kapacitet på 630 MW fordelt på 175 Siemens-møller.

7. november i år er sidste deadline for den britiske regerings endelige afgørelse om det store havmølleprojekt Walney 3, som Dong Energy står bag.

Det fortæller myndigheden The Planning Inspectorate i en meddelelse om projektet på 660 megawatt (MW), som de har anbefalet regeringen at godkende.

Vestas forhandler om 700 megawatt i UK (låst)

I dag eksisterer der to Walney-projekter, som ligger ud for den engelske nordvestkyst. De udgør 367 MW fordelt på 102 vindmøller fra Siemens, og dermed vil Walney-hattricket runde 1 GW, hvis regeringen følger anbefalingen.

Anholt-parken i Kattegat, som er Danmarks største, er på 400 MW.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Milliarder til Dong Energy

Udvidelsen forventes opført fra 2016 og var oprindeligt planlagt til 750 MW. Den er siden blevet nedskaleret. Walney-udvidelsen er det ene af tre store Dong-projekter, som er forhåndsgodkendt til den gunstige britiske støtteordning til grøn energi.

Det betyder, at Dong Energy allerede nu er garanteret 2,6 mia. pund de første 15 år efter parkens opførelse. Det svarer til godt 24 mia. kr. efter dagens valutakurs.

Dong-partner vil bremse britisk vindudbygning

Prisen for at lave projektet er endnu ukendt, men støtteordningen sender formentlig milliarder i Dongs pengekasse. Danskerne brugte nemlig omkring 17 mia. kr. på at opføre verdens hidtil største havpark, London Array på 630 MW, der blev indviet i sommeren 2013.

Dong har et mål om at reducere prisen fra London Array-niveauet med 40 pct. frem mod 2020, hvor planen er at have opført 6.500 MW havvind.

I dag har Dong, der er verdensleder på havvind, mere end 2.200 MW installeret i europæiske farvande.

Prisknuser forvandler Dong

Britisk rigsrevisor kritiserer støtte til Dong

Dong løber med størstedelen af britisk vindstøtte

Dong sælger vindpark til japanere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter