SE vil grave fiber ned i hovedstaden

Når der er gravet fiber ned syd for Ringkøbing Fjord, vil SE rykke gravemaskinerne til hovedstaden og tilbyde københavnerne fiberbredbånd.
Foto: ritzau/Thomas Borberg
Foto: ritzau/Thomas Borberg

Danmarks tredjestørste energiselskab, syd- og sønderjyske SE (det tidligere Syd Energi), vil tage kampen op med TDC på udebane.

SE har allerede investeret milliarder i at grave fiberkabler ned i selskabets andelsområde syd for Ringkøbing Fjord, og når det arbejde er færdig, rykker gravemaskinerne til hovedstaden.

Ifølge adm. direktør Niels Duedahl ønsker energiselskabet at tiltrække pensionsmilliarder og give københavnerne adgang til fibernet. Efter Dong solgte sit fibernet til TDC, er udviklingen i København gået i stå.

"I 2016-2017 vil vi være færdige med at grave kabler ned i vort eget område og derefter have en fri kassebeholdning, som kan bruges på graveaktiviteter andre steder - og vi vil gerne være endnu større. Hovedstaden er den klart største mulighed. Her kan vi få flest kunder for den laveste investering," siger Duedahl ifølge Berlingske.

Han fremhæver, at volumen er altafgørende i telebranchen og peger på den helt store udfordring, de gamle energiselskaber i Waoo-samarbejdet har.

"TDC bruger 700 kr. pr. kunde om året, de gamle elselskaber bruger 3.000 kr., og SE er nede på 850 kr.".

SE har tidligere været en del af Waoo, men efter energiselskabet købte Stofa for 1,9 mia. kr. lykkedes det aldrig at blive enige om, hvordan samarbejdet kunne fortsætte. Det fik Duedahl og co. til at forlade Waoo og tage sine godt 75.000 kunder med sig over i Stofa.

SE opruster lobbyvirksomhed: Dansk Energi ikke nok

Duedahl vil ind på mobilmarkedet

SE lancerer kæmpe vækstplan

Duedahl og Co. vil have 100.000 nye ejere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs