Blå vælgere siger nej til DONG-aftale

Det er ikke kun røde vælgere, der har svært ved at sluge aftalen om at sælge ud af DONG til den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs.
Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe
RITZAU

Mens Venstre, Konservative og Liberal Alliance torsdag vil bakke op om den omstridte kapitaludvidelse i DONG Energy i Folketingets Finansudvalg, er partiernes vælgere imod, skriver Berlingske.

Tre fjerdedele af de vælgere, der ville sætte kryds ved blå blok, hvis der var valg i morgen, er uenige eller overvejende uenige i, at salget er en god idé. Kun 15 pct. bakker op om salget, viser en måling fra Gallup ifølge avisen.

Også fra partiernes bagland er der kritiske røster. Kim Valentin, der er nyvalgt V-borgmester i Gribskov Kommune og økonom, mener, at Goldman Sachs-pengene "lugter".

"Det er helt i orden at sælge Dong, men jeg synes, det er en forfærdelig idé at sælge til en af dem, der har størst ansvar for, at finanskrisen blev så voldsom. Man kan ikke have så kort en hukommelse," siger han til Berlingske.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Flere konservative byrådsmedlemmer har samtidig skrevet læserbreve, hvori de kritiserer aftalen.

Det gælder blandt andet byrådsmedlem i Furesø Kommune Egil F. Hulgaard, der i Jyllands-Posten har udtalt, at det er "gift for det danske samfund at sælge Dong på nuværende tidspunkt".

På Christiansborg er støtten til købsaftalen dog intakt. Venstres finansordfører, Peter Christensen, siger, at aftalen er den bedste løsning:

"Jeg har fået mange reaktioner fra borgere, som har opfattelsen af, at det er Goldman Sachs, der har dikteret Dongs forretningsplan. Men det er stik modsat."

"Man har sikret sig, at den forretningsplan, som Folketinget har lagt, ikke ændres," siger han til Berlingske.

Heller ikke skatteordfører for Konservative, Mike Legarth, mener, at der er grund til bekymring.

EL opdager nye og hemmelige vetorettigheder

ATP-formand afviser sololøb i DONG-salg

Goldman-aftale udløser drama i SF

Enhedslisten gør nyt forsøg på at bremse DONG-aftale

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også