EnergiWatch

Enhedslisten gør nyt forsøg på at bremse DONG-aftale

For at udskyde vedtagelsen af DONG-aftalen vil Enhedslisten fremsætte en sidste forhindring for regeringen.

Uret tikker i DONG-sagen, og nu prøver Enhedslisten sig med en sidste manøvre, som skal udsætte morgendagens beslutning om at lade den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs indtage en nøglerolle i den danske energigigant.

Benspændet er udformet sådan, at Enhedslisten vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om at tage en ”time out” i DONG-dramaet.

Desuden har partiet kaldt SF's skatteminister Jonas Dahl i et samråd torsdag i finansudvalget, hvor ministeren skal forklare Goldman Sachs skattemodel, der bl.a. omfatter skattelylande som Luxembourg og Cayman Islands.

Pausen skal bruges på at afklare de mange spørgsmål, som partiet fortsat mener står ubesvarede.

”Vi prøver at henvende os til alle de folketingsmedlemmer, der synes, vi har uafklarede spørgsmål, der skal afklares,” siger finansordfører Frank Aaen (EL).

Fra afvisning til pause

Hidtil har Enhedslisten forsøgt helt at få skrottet det såkaldte aktstykke, som – hvis det bliver vedtaget i Folketingets Finansudvalg – endegyldigt forsegler aftalen mellem Goldman Sachs og den danske stat.

Det krav har de stået alene med i folketingssalen, og derfor forsøger de sig nu med forslaget om en pause i processen. En ide, som en række socialdemokrater og SF’ere har talt for de seneste dage.

”Det var klart efter samrådet i går og debatten i offentligheden, at mange spørgsmål ikke er afklaret. Derfor synes vi, at det er en god ide at give sig den tid, der skal til for at få alle spørgsmål besvaret, før vi træffer en afgørelse,” siger Frank Aaen.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Du må vel åbenlyst kunne se, at der er et flertal for aftalen …

Jo, det har vi et eller andet sted accepteret.”

Er det så ikke bare politisk drilleri?

”Nej. Dag for dag er der kommet nye oplysninger frem i den her sag. Derfor kan nogen have interesse i at få den lukket. Det synes jeg ikke vil være klædeligt. Vi har en interesse i, at tingene kommer frem.”

Det er i sidste ende Folketingets Finansudvalg, der afgør, hvorvidt det nye beslutningsforslag skal blokere for, at det omstridte aktstykke bliver vedtaget.

"PensionDanmarks bud er uinteressant"

Kritik af salg spreder sig til De Radikale

DF må ikke tale til DONG-demonstration

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs