EnergiWatch

Venstre om Dong-salg: Aftalen ligger fast

Det store oppositionsparti stoler på finansministeren, som siger, at man har taget det bedst afgivne tilbud.

Foto: Lars Krabbe

Trods kritik fra begge sider i Folketinget af aftalen med Goldman Sachs om at lade den amerikanske investeringsbank købe dele af Dong Energy, fastholder Venstre sin støtte.

"Venstre har indgået en politisk aftale med regeringen om, at der skal rejses kapital til det nødlidende Dong," siger partiets finanspolitiske ordfører, Peter Christensen, til Information.

"Og aktstykket (om aftalen, red.) lever op til den aftale og er samtidig en køreplan for en børsintroduktion af Dong med en hel eller delvis privatisering. Hvilket Venstre synes er godt," tilføjer han.

"Corydon burde klart have krævet højere betaling" 

Folketingets største parti har ellers hidtil afstået fra at kommentere den seneste tids kritik af aftalen med Goldman Sachs, der for øjeblikket behandles i Finansudvalget.

Aftalen medfører, at den amerikanske investeringsbank investerer otte milliarder kroner i Dong Energy til gengæld for 19 procent af aktierne, når energiselskabet børsnoteres.

De danske pensionsselskaber ATP og PFA indskyder andre tre milliarder kroner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Selv om Information har beskrevet, hvordan PensionDanmark angiveligt afgav et højere bud end Goldman Sachs, så har Peter Christensen tillid til, at finansminister Bjarne Corydon (S) har fået den bedst mulige aftale.

Finansministeren er nu kaldt i samråd i Finansudvalget for at forklare sig.

"Venstre har jo ikke forhandlet med nogen, så når finansministeren siger, at det her - samlet set - er det bedste afgivne tilbud, så tager vi det som udgangspunkt og har tillid til, at det så er det bedste tilbud," siger Peter Christensen.

"Vi vil da med interesse lytte til finansministerens forklaringer på samrådet. Men overordnet set lever aktstykket op til den politiske aftale, der er lavet. Jeg savner en erkendelse i debatten af, at Dong er et selskab med en høj risikoprofil," tilføjer han.

Siden 2004 har der eksisteret en folketingsbeslutning om at sælge ud af statens aktier i Dong.

/ritzau/

Medie: DONG i arabisk gas-samarbejde 

Salget af DONG sker i blinde 

ATP: Vi kan tabe milliarder på DONG 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs