ATP: Vi kan tabe milliarder på DONG

Direktør i ATP Carsten Stendevad er ikke tilfreds med beskrivelsen af investeringen i DONG som et "røverkøb".
Foto: CARSTEN BUNDGAARD
Foto: CARSTEN BUNDGAARD
CHRISTIAN SEHESTED, FINANSWATCH OG THOMAS BO CHRISTENSEN

Ideen om at ATP, PFA og Goldman Sachs har fået deres aktiepost i DONG mere eller mindre forærende er ganske forkert, skriver direktør i ATP Carsten Stendevad til Berlingske Business og understreger, at pensionsgiganten kan risikere store tab.

"Jeg har bemærket, at mange nu kalder investeringen for risikofri, ja nærmest et røverkøb. Vi håber og forventer naturligvis at få et godt afkast, men ATP og vores medinvestorer har hænderne på kogepladen. Vi kan risikere at tabe et milliardbeløb," skriver Carsten Stendevad til avisen, uden dog at uddybe, hvad risiciene består i.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ikke uden garanti

Stendevad skriver yderligere, at ATP aldrig ville være gået ind i så stor en investering, hvis ikke der havde været et element af garanti.

ATP har kastet 2,2 mia. kr. i DONG-investeringen, som indeholder en klausul om, at investorerne kan kræve at staten tilbagekøber deres aktier, hvis ikke det lykkes at børsnotere DONG inden for en kort årrække. En række analytikere er dog meget uenige med Stendevad i risikovurderingen, som de vurderer som værende meget lav.

ATP-tab på DONG ekstremt usandsynligt 

Professor: Staten har betalt en høj pris i DONG-aftalen

ATP-chefens kommentar kommer efter, at det i sidste uge kom frem, at staten havde fået et bud fra PensionDanmark, som var højere, end det som den amerikanske og udskældte investeringsbank Goldman Sachs havde tilbudt.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har god bedyret, at staten tog imod det samlede bedste tilbud, hvilket var det det fra amerikanerne.

"Vi troede, vi var ude"

Carsten Stendevas fortæller videre i kommentaren til Berlingske, at budprocessen har været et "intenst forløb":

"Jeg kender jo kun forløbet fra vores side. Vi oplevede processen som fair, men også særdeles intens og omfattende. Vi havde flere forskellige forslag på bordet, og nogle dage troede vi, at vi var inde, andre dage at vi var ude. Siden april har vi brugt rigtig mange dage og endda nætter på det her. Før sommerferien virkede dansegulvet ret pakket, men da det kom til stykket, var vores fornemmelse, at det tyndede ud," lyder det videre.

Branchekender: Goldman Sachs spillede lille rolle i DONG-aftale 

M&A-partner: Utraditionel vej til omstridt Goldman-aftale

Corydon revser DONG-kritikere

Da ministeren ville redde flekslånet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Foto: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter