EnergiWatch

DONG samler afdelinger og fyrer koncerndirektør

DONG slår Energy Markets sammen med Sales & Distribution. Ud ad døren går koncerndirektør Lars Clausen, mens Morten Hultberg Buchgreitz skal lede den nye afdeling.

DONG har i dag meldt ud, at selskabet slår to afdelinger sammen. Fremover kommer de to forretningsområder Energy Markets (handel med energi) og Sales & Distribution (kunderelationer) til at ligge under ét i afdelingen Customers & Markets.

”Med Customers & Markets skaber vi én samlet organisation, der er rettet mod kunderne og markedets behov. Dermed udbygger vi vores muligheder for fortsat at tilbyde kunderne konkurrencedygtige produkter og løsninger og reducerer den interne kompleksitet i koncernen,” udtaler administrerende direktør Henrik Poulsen i en pressemeddelelse.

Dong Energy fusionerer to forretningsområder 

Sammenlægningen betyder samtidig, at DONG siger farvel til Lars Clausen (store billede), der siden 2007 har været koncerndirektør for Sales & Distribution. I stedet overtaget Morten Hultberg Buchgreitz (lille billede), der i dag er koncerndirektør for Energy Markets, den øverste post som chef for Customers & Markets.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

DONG skriver i meddelelsen, at arbejdet med at restrukturere koncernens midstream gas-aktiviteter fortsætter uændret som en del af det nye forretningsområde, med henblik på at disse aktiviteter skal levere et positivt driftsresultat i 2014.

I forbindelse med strukturændringen overføres det fulde ansvar for koncernens to gasfyrede kraftværker i Storbritannien og Holland til forretningsområdet Thermal Power. Hidtil har det kommercielle optimeringsansvar for de to gasfyrede kraftværker været forankret i Energy Markets, mens driftsansvaret har ligget i Thermal Power.

Foto: DONG
Foto: DONG

Ændringen af organisationen gennemføres med virkning fra 1. maj 2013.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs