1 ud af 10 svenske vandkraftværker i fare

Samtlige svenske vandkraftværker kan blive tvunget til at genansøge om driftstilladelse, og langt fra alle vil leve op til nye skrappe miljøkrav.
Foto: EON
Foto: EON

Netop nu er et forslag til høring, der potentielt kan forandre hele den svenske vandkraftsektor. Forslaget, der kommer efter et længere udvalgsarbejde omkring den svenske vandkraftssektor, lægger op til, at alle svenske vandkraftværker skal genansøge om driftstilladelse.

Og tilladelser kan kun blive givet, hvis kraftværkerne lever op til nye og strengere miljø- og naturbeskyttelseskrav. Det skriver den svenske erhvervsavis Dagens Industri.

Vindstille og vedligehold: Elprisen 50 gange højere end normalt 

Den svenske energibranches fællesorganisation, SKGS, vurderer at de nye krav sandsynligvis vil betyde, at hvert tiende svenske vandkraftværk mister sin driftstilladelse. I alt 1800 vandkraftværker vil blive omfattet af kravet om genansøgning, og skal blandt andet leve op til de seneste EU-krav og særlige naturbeskyttelseskrav. Blandt andet hensyn til fiskebestand i vandløbene.

Fra naturforeningernes side lyder det dog, at SKGS føre skræmmekampagne, og at det kun vil være et fåtal af værkerne, der må lukke.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter