Avis: Goldman Sachs lun på DONG

Den danske energigigant DONG Energy er måske tæt på at indgå aftale om at få Goldman Sachs ind som investor.
Foto: DONG
Foto: DONG

Den amerikanske finansgigant Goldman Sachs er i følge Børsen klar til at investere et milliardbeløb for at blive medejer af statskontrollerede Dong Energy. Det samme er en mindre gruppe danske pensionskasser, heriblandt angiveligt ATP og PFA.

Det erfarer Børsen fra kilder med kendskab til processen - ingen kilder udtaler sig dog til citat til avisen.

DONG tavs om pris for Eldrup-nederlag

Op til 20 procent

Ifølge Børsens oplysninger er Goldman Sachs og pensionskasserne tæt på at nå til enighed med Dong Energy og energiselskabets rådgivere, bankerne Morgan Stanley og Nordea, om at købe nye Dong-aktier for ca. 8 mia. kr, hvilket ville sikre de nye investorer en ejerandel på 20 procent. 

DONG har ikke ønsket at kommentere på Børsens oplysninger, men koncernchef i DONG Energy, Henrik Poulsen, har tidligere til EnergiWatch sagt, at  ”konklusionen”, som han kalder det, kommer i fjerde kvartal - og det er et godt stykke tid inden deadline, eftersom selskabets finansielle tidsplan har sat en frist, der lyder på senest 2014.

DONG nærmer sig milliardinvestering ved Shetland

"Den finansielle handlingsplan havde 2013 og 2014 som horisont. Det gjaldt bl.a. frasalgene og til dels omkostningsreduktionerne. Egenkapitalprocessen har vi hele tiden haft et håb om, at vi kunne afslutte i år, og det er stadig håbet, at vi kan konkludere inden jul. Så vi følger planen," lød det fra Henrik Poulsen.

Kapitaltilførslen til DONG skal sikre, at selskabets gæld igen kommer ned på 2,5 gange driftsindtjeningen. I 2012 var den helt oppe på fire gange driftsindtjeningen, nu i dag lyder det på 3,7 gange indtjeningen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

DONG har tidligere meldt ud, at det ikke kun bliver den danske stat (som ejer 80 pct. af DONG), der bliver bedt om penge - også pensionskasser og andre store investorer vil blive bedt om at skyde penge i energiselskabet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også