EnergiWatch

Energiselskaber går sammen på Fyn

Regulering presser NEF Fonden og Kerteminde Forsyning til at fusionere. Nyt selskab bliver en forbrugerejet koncern. 

Foto: Colourbox

Fremover får borgerne i Kerteminde højst sandsynligt ét mindre forsyningsselskab at vælge i mellem. Det skyldes, at NEF Fonden - også kendt som Ny Energi Fond - og Kerteminde Forsyning A/S undersøger mulighederne for fusion.

Det oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

"Formålet med de to parters fusion er at give virksomhedernes kunder, (som i vidt omfang er sammenfaldende), de bedste forsyningsydelser baseret på lokale arbejdspladser og fysisk nærhed," skriver selskaberne og forklarer samtidig, at baggrunden for giftermålet mellem de to er øgede effektiviseringskrav og prisreguleringen på markedet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Bestyrelserne for NEF Fonden og Kerteminde Forsyning A/S har siden årsskiftet analyseret på mulighederne og vurderer, at en fusion vil give stordriftsfordele og skabe synergier på tværs af forsyningsområderne," lyder det videre.

Parterne skriver, at de nået frem til, at den optimale organisering opnås ved at overdrage aktiviteterne i de to forsyningsvirksomheder til én forbrugerejet forsyningskoncern.

"Den fremtidige forsyningskoncern tænkes således at skulle være ejet og drevet af de kunder, som aftager forsyningsydelser fra virksomhederne. Koncernen skal være en ”hvile i sig selv” virksomhed, som ikke har til formål at tjene penge." 

Etableringen af den forbrugerejede forsyningsvirksomhed indebærer, at fondsmyndighederne er villige til at lade NEF Fonden likvidere og Kerteminde Kommune er villig til at overdrage Kerteminde Forsyning A/S til forbrugerne.

Selskaberne oplyser, at planerne vil i den nærmeste fremtid blive behandlet af de styrende organer, som for NEF Fonden er repræsentantskabet, og for Kerteminde Forsyning A/S er Kerteminde Kommune.

Engrosmodel gjorde udslaget i østjysk energifusion  

Nordjysk fusion skræmmer ikke Thy Mors  

Mere fra EnergiWatch

BP vil satse mere på brint

Britiske BP kommer i fremtiden til at fokusere endnu mere på brintproduktionen. Direktøren vil præsentere et konkret mål i det nye år.

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs