EnergiWatch

Energiselskaber går sammen i østjysk fusion

Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi går sammen i ét selskab fra begyndelsen af det nye år.

Foto: Colourbox

Brabrand El-selskab, Galten Elværk, Viby El-værk og Østjysk Energi har underskrevet en fusionsaftale.

Det skriver Dansk Energi.

Fusionsplanerne skal dog først dog først vedtages på selskabernes repræsentantskaber og generalforsamlinger i efteråret. Desuden er der en række forhold, som skal afklares, blandt andet skal sammenlægningen godkendes af en række offentlige myndigheder.

Sker det, skal fusionen træde i kraft 1. januar 2014.

Østjyder vil bruge DONG-penge på fiber 

Det nye selskab vil varetage elforsyningen til 105.000 kunder og får en omsætning på mere end 1 mia. kr. I alt vil selskabet have omkring 300 medarbejdere og en egenkapital på 2,4 mia. kr.

Selskabets bestyrelse vil blive ledet af et formandskab med Allan Werk som formand, som i dag formand for Østjysk Energi.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Christian Johansen, Claus Ørnbjerg Christensen og Lars Broni bliver næstformænd. De er i dag bestyrelsesformænd for henholdsvis Galten Elværk, Viby El-værk og Brabrand El-selskab.

Carsten Höegh Christiansen, som i dag er økonomidirektør i Østjysk Energi, bliver administrerende direktør, og direktionen kommer desuden til at bestå af Flemming Høj Hansen (Galten Elværk) som økonomidirektør og Thorkild Videbæk (Viby Elværk) som kommerciel direktør.

"Det nye selskab skal finde et navn, og organisationen skal falde på plads. Tanken med fusionen har fra starten været at sikre lokal aktivitet og forbrugerindflydelse, og vi har besluttet, at der skal være aktiviteter på de samme adresser, som vi har i dag. Hovedsædet for det nye selskab bliver Galten Elværks adresse," fortæller Allan Werk ifølge Dansk Energi.

Nordjysk fusion skræmmer ikke Thy Mors  

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs