Medie: DONG spillede ikke med på norsk prestigeprojekt

Norge droppede for nylig planer om et storstillet CO2-lagringsprojekt ved et kraftværk, som tidligere var ejet af DONG. Den norske rigsrevision mener, at den danske energikoncern ignorerede projektet.
Mongstad-værket Foto: Statoil | Foto: Statoil
Mongstad-værket Foto: Statoil | Foto: Statoil

Som EnergiWatch i går kunne fortælle, bliver Norges stort anlagte CO2-lagringsprojekt ved Mongstad-kraftværket alligevel ikke til noget, selv om landet har hældt enorme beløb i projektet.

Den norske energiminister Ola Morten Boe forklarede nedskydningen af prestigeprojektet med, "at risikoen, der er forbundet med Mongstad-kraftværket er for høj", men Ingeniøren skriver i dag på baggrund af en rapport om projektet fra den norske rigsrevision, at danske DONG Energy også spillede en rolle i lukningen af projektet.

Norge dropper stort CO2-prestigeprojekt 

DONG ejede indtil juli Mongstad-kraftværket, men solgte det til Statoil, der samtidig ejer det raffinaderi, som skulle levere den anden del af røggasserne til lagringsprojektet.

Den norske Rigsrevision skriver i sin rapport, at DONG i sin periode som ejer "hverken gennem koncessionskrav udslipstilladelser eller aftaler med staten havde direkte incitamenter, der ville bidrage til at gennemføre fangstprojekterne."

DONG på plads med nyt frasalg  

"Dette indebærer efter Riksrevisionen opfattelse, at planlægningen og realiseringen af CO2-håndtering på Mongstad bliver vanskeligere," refererer Ingeniøren fra rapporten.

Den norske energiminister har dog sagt, at det var Statoil som koncessionshaver, der havde ansvaret for at drive kraftværket og tilhørende projekter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også