EnergiWatch

Medie: DONG spillede ikke med på norsk prestigeprojekt

Norge droppede for nylig planer om et storstillet CO2-lagringsprojekt ved et kraftværk, som tidligere var ejet af DONG. Den norske rigsrevision mener, at den danske energikoncern ignorerede projektet.

Mongstad-værket Foto: Statoil | Foto: Statoil

Som EnergiWatch i går kunne fortælle, bliver Norges stort anlagte CO2-lagringsprojekt ved Mongstad-kraftværket alligevel ikke til noget, selv om landet har hældt enorme beløb i projektet.

Den norske energiminister Ola Morten Boe forklarede nedskydningen af prestigeprojektet med, "at risikoen, der er forbundet med Mongstad-kraftværket er for høj", men Ingeniøren skriver i dag på baggrund af en rapport om projektet fra den norske rigsrevision, at danske DONG Energy også spillede en rolle i lukningen af projektet.

Norge dropper stort CO2-prestigeprojekt 

DONG ejede indtil juli Mongstad-kraftværket, men solgte det til Statoil, der samtidig ejer det raffinaderi, som skulle levere den anden del af røggasserne til lagringsprojektet.

Den norske Rigsrevision skriver i sin rapport, at DONG i sin periode som ejer "hverken gennem koncessionskrav udslipstilladelser eller aftaler med staten havde direkte incitamenter, der ville bidrage til at gennemføre fangstprojekterne."

DONG på plads med nyt frasalg  

"Dette indebærer efter Riksrevisionen opfattelse, at planlægningen og realiseringen af CO2-håndtering på Mongstad bliver vanskeligere," refererer Ingeniøren fra rapporten.

Den norske energiminister har dog sagt, at det var Statoil som koncessionshaver, der havde ansvaret for at drive kraftværket og tilhørende projekter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs