HEF og Nyfors går sammen

HEF i Aalborg og Nyfors i Brønderslev er på vej til at fusionere og dermed danne det femte største energiselskab i Danmark.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Nordjylland er på vej til at få en større spillere på energimarkedet.

Det sker, efter bestyrelserne for Nyfors og HEF har meldt ud, at de arbejder på at samle den nordjyske elforsyning i ét selskab.

"En fusion mellem HEF og Nyfors vil bane vejen for betydelige effektiviseringsgevinster. Samtidig bliver der skabt et stort regionalt energiselskab – det 5. største i Danmark – med et udstrakt el- og fibernet både nord og syd for Limfjorden, en egenkapital på ca. 3,8 mia. kr. og 425 ansatte – et selskab, der vil kunne yde et stort bidrag til udviklingen af hele den nordjyske region," skriver de to selskaber i en meddelelse.

Energiselskaber kæmper med fiber-underskud 

Samtidig forklarer selskaberne fusionen med, at "liberaliseringen af elmarkedet, en detaljeret offentlig regulering og de muligheder og udfordringer, som energipolitikken medfører, har forceret udviklingen."

Til EnergiWatch forklarer formand HEF, Jens Kr. Larsen, fusionen således:

“Vi fik for tre år siden en uvildig rådgiver til at se på, hvad vi kunne spare ved at lave en fusion. Der var tale om ret store millionbeløb, men det var for hele Nordjylland. Det her vil ikke give det samme, men der er stordriftsfordele,” siger han.

Fusion klar til januar

Hos Nyfors er man også tilfreds med aftalen:

”Løsningen betyder, at vi bevarer lokal aktivitet og arbejdspladser i Brønderslev, samtidig med at vi vil kunne reducere driftsomkostningerne. Det har været afgørende for beslutningen hos Nyfors”, udtaler selskabets formand, Gerda Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Inden nytår vil bestyrelserne for Nyfors og HEF fremlægge det endelige forslag til fusion for de to selskabers kompetente forsamlinger.

Forslaget skal gennem to behandlinger i repræsentantskaberne og efterfølgende godkendes af myndighederne, før fusionen kan føres ud i livet.

Målsætningen er, at fusionen kan ske med tilbagevirkende kraft fra den 1. januar 2014, skriver selskaberne.

 

FAKTA OM NYFORS OG HEF

 

Nyfors - 2012 regnskab  
t.kr.  
Omsætning 306.157
EBIT 31.421
Egenkapital 1.114.239
Årsresultat 28.011
Ansatte 91

 

HEF - 2012 regnskab  
t.kr.  
Omsætning 1.458.171
EBIT 43.330
Egenkapital 2.667.347
Årsresultat 86.556
Ansatte 337

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også