DONG dropper de sidste luftledninger

Luftledningerne vil helt forsvinde til fordel for kabler i jorden, lyder det fra DONG.
Foto: DONG
Foto: DONG

Fremtiden ligger i jorden - derfor arbejder DONG på at fjerne de sidste luftledninger.

Det sker i forbindelse med, at kabellægningen af DONG Energys lavspændingsledninger – de ledninger der hænger på villavejene og forsyner elkunderne med strøm - afsluttes næste år.

"Nu tager vi hul på det sidste store kabellægningsprojekt. Her fjernes luftledninger i det overordnede distributionsnet – det såkaldte 50 kV net, der har afgørende betydning for forsyningssikkerheden," oplyser DONG i en meddelelse.

I alt vil 166 km elektriske luftledninger vest for København og i Nordsjælland blive fjernet, og derudover vil 50 km ældre kabler blive forstærket eller erstattet. Dermed vil luftledningerne helt forsvinde til fordel for kabler i jorden.

”Mange af de berørte ledninger og kabler er godt brugte og skal moderniseres. En ny jernbaneføring fra København til Ringsted betyder desuden, at nogle af vores anlæg må flyttes. Vi samler alle aktiviteterne i ét stort projekt, så vi kan styrke vores netstruktur på den mest omkostningseffektive måde,” fortæller Vice President Jens Jakobsson, DONG Energy Eldistribution.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Gravearbejderne starter i området, hvor Ringstedbanens føring er planlagt mellem Holbækmotorvejen og Brøndbyvej i Vallensbæk Kommune - hvorefter 11 master kan fjernes ved udgangen af 2013 primo 2014 af hensyn til banen, skriver DONG.

De resterende af DONG Energy's 50 kV master og luftledninger i Brøndby og Vallensbæk Kommune vil blive fjernet medio 2014.

Den planlagte, nye kabelføring ligger langs Brøndbyvej i Vallensbæk Kommune, langs Vallensbækvej, videre ad Tueholmstien ved Vallensbæk Mose og gennem det grønne område til Roskildevejen.

FAKTA:

Distributions- og transmissionsnettene i DONG Energy’s forsyningsområde bindes sammen af et 50 kV net. Dette net er af afgørende betydning for forsyningen til elnetkunderne, og dermed kundernes oplevelse af høj leveringskvalitet.

Leveringskvaliteten er desuden strategisk vigtig, idet myndighederne har fokus på netselskabernes performance og den fremtidige regulering af selskaberne.

DONG på plads med nyt frasalg  

RWE lukker kraftværker

Fransk NKT-konkurrent overvejer ny kabelfabrik

Olieprisen stiger kraftigt før lagertal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs