Fransk NKT-konkurrent overvejer ny kabelfabrik

Franske Nexans ser på ny fabrik i USA, der kan slukke tørsten efter undersøiske kabler.
Foto: Energinet.dk
Foto: Energinet.dk
RITZAU FINANS

Den franske kabelproducent Nexans overvejer at opføre en ny fabrik til undervandskabler i USA eller Asien, der skal afhjælpe yderligere begrænsninger på nuværende operationer og gøre Nexans klar til at håndtere en øget efterspørgsel på undersøiske kabler. Det skriver Bloomberg News.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Markedet vokser i øjeblikket med 7-8 pct. om året og er estimeret til 3,9 mia. dollar, og langt størstedelen af markedet findes i øjeblikket i Europa. Væksten på det europæiske marked er på det seneste er aftaget, men Nexans har grundet en flaskehals på selskabets fabrik i Norge opbygget et efterslæb på ordrer på 1,2 mia. euro, svarende til selskabets salg af undervandskabler i 2,5 år. Efterslæbet er blevet stabiliseret, men mindre rentable kontrakter har samtidig sat marginerne under pres.

"Vi overvejer spørgsmålene i øjeblikket, for det vil tage mindst tre-fire år at opføre fabrikken," sagde Frederic Michelland, direktør for Nexans afdeling for højspændings- og undervandskabler, til Bloomberg.

NKT gennemfører svensk kabelkøb 

Nexans forventer stor vækst på de asiatiske og amerikanske markeder i de kommende år, og konkret overvejer man at tilføje en undervandsafdeling til en investering i en højspændingsfabrik i South Carolina. En anden mulighed er at øge kapaciteten hos et af Nexans' joint ventures i Japan, der producerer undersøiske kabler, men Frederic Michelland siger til Bloomberg, at selskabet ikke vil være i stand til at gøre begge dele.

Nexans konkurrerer med NKT's Cables-division.

Massivt kabelkoks mellem Danmark og Tyskland 

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs