Gratis strøm om lørdagen

Et af Englands største energiselskaber vil som et forsøg tilbyde forbrugerne gratis energi om lørdagen.

De britiske forbruger kan snart fyre op under tørretumbleren og planlægge langtidsstegning om lørdagen. Energiselskabet Centrica vil nemlig tilbyde sine kunder gratis strøm om lørdagen, hvor forbruget ellers normalt er lavt.

Konceptet kendes allerede fra USA, hvor Centrica gennem et datterselskab har tilbudt det til udvalgte forbrugere, men skal altså nu udrulles i stor skala i England. Det skriver Financial Times.

Formålet med den gratis strøm om lørdagen er at påvirke forbrugernes adfærd, så de venter med at tænde vaskemaskinen, tørretumbleren og andre strømslugende apparater. På den måde kan man flytte det private strømforbrug fra hverdagene, hvor industrien og erhvervslivet har stor efterspørgsel, til weekenden, hvor det kommercielle forbrug af strøm er lavt.

Cameron: Håber Siemens fortsætter vind-investeringerne

Mindsker CO2-udledning

Eneste krav for at kunne modtage den gratis strøm, er at forbrugerne har et såkaldt smart-meter installeret derhjemme - en intelligent elmåler, der kan aflæses digitalt og som kan kommunikere elektronisk med elselskabet. Den slags elmålere findes der i dag over 1 million af hos Centrica.

"Ud over at være til fordel for forbrugerne, vil tilbuddet om gratis strøm om lørdagen også være godt Storbritanniens CO2-udledning, da det vil reducere energiforbruiget i de mest belastede perioder - perioder der ellers er kendetegnet ved at være mere CO2-belastende," siger Sam Laidlaw, adm. direktør for Centrica, til Financial Times.

Historisk millionbøde til energiselskab

For høje priser

Centricas tiltag skal desuden ses i lyset af, at de britiske energiselskaber det seneste halve år har været udsat for hård kritik, da selskaberne øgede priserne voldsomt i vinter, hvor ekstrem kulde gav et ekstraordinært højt forbrug. Flere politikere - herunder premierminister David Cameron - har efterfølgende krævet et loft over energipriserne.

I Danmark er intelligente elmålere endnu kun udbredt til et mindretal af forbrugerne, og ingen danske energiselskaber har pt planer om at tilbyde gratis strøm på udvalgte dage.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter