Energinet.dk-direktør valgt til paraply-bestyrelse

Peder Ø. Andreasen, adm. direktør i Energinet.dk, er valgt til bestyrelsen i samarbejdsorganisationen for europæiske TSO'er på elområdet.
Foto: Energinet.dk Adm. direktør Peder Østermark Andreasen
Foto: Energinet.dk Adm. direktør Peder Østermark Andreasen

Topchef Peder Ø. Andreasen i Energinet.dk er nyt bestyrelsesmedlem i ENTSO-E, den europæiske samarbejdsorganisation for TSO'er (Transmission System Operator, red.).

Bestyrelsen har 12 medlemmer, som har til opgave at repræsentere de 41 TSO'er i Europa og samtidig koordinere samarbejdet mellem dem og de politiske institutioner.

Peder Ø. Andreasen er valgt som nordisk repræsentant for TSO'erne, og han skal sidde i bestyrelsen de kommende to år. Han mener, at medlemskabet følger godt i tråd med selskabets mål om at påvirke det europæiske samarbejde på området, hvor udviklingen går mod mere harmoniserede og markedsbaserede løsninger.

"Vi tager de opgaver, som giver os indflydelse. Det kan vi netop få i ENTSO-E’s Board, ligesom i bestyrelsen for det tilsvarende europæiske TSO-samarbejde på gasområdet, ENTSOG, hvor Energinet.dk’s divisionsdirektør for gas, Torben Brabo, er medlem," siger direktøren i en meddelelse.

To bestyrelser

ENTSO-E's søsterorganisation for gas, ENTSO-G, har også et medlem fra Energinet.dk i bestyrelsen. Det er Torben Brabo, der er den danske TSO's divisionsdirektør for gas.

Grunden til, at det er er topchef Andreasen og ikke Energinet.dk's divisionsdirektør for el Torben Glar Nielsen, der er valgt til at repræsentere den danske TSO - som det er tilfældet med Torben Brabo i gasdivisionen - er ifølge Energinet.dk, at selskabet som et af de få i Europa er TSO på både el og gas-området.

"Energinet.dk prioriterer det internationale samarbejde rigtig højt og ønsker maksimal indflydelse. Det mener vi, at vi opnår bedst ved at have to forskellige personer i bestyrelserne. Vi er - som en af de få europæiske TSO'er - TSO for både el og gas, og har derfor to bestyrelser at dække. Normalt er det TSO’ernes adm. direktører, som er medlemmer af de to bestyrelser," oplyser kommunikationskonsulent Karin Tronbech Hansen i en mail til EnergiWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter