Poulsen: Stadig et stort stykke arbejde foran os

Kapitalstrukturen har det ikke godt i Dong. Det skal ændres, hvis energikoncernen skal indfri sine væksthåb, siger en fåmælt topchef i regnskabet.
Foto: DONG Energy
Foto: DONG Energy

Der er ikke mange ord om Dongs kriseramte kapitalstruktur i årets første regnskab, der blev offentliggjort tidligere i dag. Men de, der er i regnskabsmeddelelsen, indikerer tydeligt, at der er lang vej hjem for energikoncernen.

"Efter et udfordrende 2012, var 1. kvartal et første skridt i den rigtige retning, men der er stadig et stort stykke arbejde foran os i forhold til at styrke DONG Energy's kapitalstruktur og sikre fundamentet for vores vækstambitioner,” udtaler koncerndirektør Henrik Poulsen i regnskabet.

Ærgerlige signaler fra S&P

Dong fortalte i rædselsregnskabet for 2012, at der skulle frasælges for 10 mia. kr. og rejses 6-8 mia. kr. til at polstre egenkapitalen.

I den proces har Dong solgt såkaldte hybridobligationer for 5,2 mia. kr., som ifølge koncernen kan indgå som sikker egenkapital. Det er den amerikanske kreditvurderingsgigant Standard&Poor's dog ikke enig i. De valgte i starten af april at ændre deres syn på netop den type hybridobligation Dong har søgt at polstre sig igennem salget af.

Et træk rating bureaurets danske analysechef over for Berlingske betegnede som "dramatisk" for Dong. Energikoncernen var selv meget fåmælt omkring den ændrede kreditvurdering af de særlige obligationer, som blev betegnet som "uventet" og "uhensigtsmæssig".

Danske Bank positive

Trods de lunkne signaler fra Standard&Poor's er Danske Bank-analytiker Jens Houe Thomsen dog ikke bekymret for om det lykkes Dong at kurtisere investorer og på den måde nå sit mål.

"Jeg tror, det er muligt. Til den rigtige pris, tror jeg blandt andet at pensionskasser vil være interesserede i at investere i Dong," siger Jens Houe Thomsen til Børsen. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også