EnergiWatch

Dong skruer voldsomt op for investeringerne

Den delvist statsejede energigant Dong har mere end fordoblet investeringerne i forhold 1. kvartal 2012. Topchef betegner årets første regnskab som "tilfredsstillende" trods stort dyk i overskuddet

Dong har samtidig brugt det første kvartal af 2013 til at sætte turbo under del del af forretningen, som netop har været med til at løfte driften, nemlig vind og olie.

"Nettoinvesteringer udgjorde 5,2 mia. kr. i 1. kvartal 2013 mod 2,0 mia. kr. i samme periode året før, hvor der var frasalg for 2,8 mia. kr. Investeringer vedrørte primært udbygning af vindaktiviteter samt gas- og oliefelter," fremgår det af regnskabet.

Dermed er investeringerne steget med 3,2 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Ud af de 5,2 mia. er 70 procent af de samlede investeringer i perioden er investeret i vindforretningen. Det dækker investeringer for 3,6 mia. kr. i både ind- og udland.

I Storbritannien er der investeret for 800 mio. kr. i havmølleparken West of Duddon Sands og 300 mio. og 200 mio. kr. i henholdsvis Westermost Rough 200 mio. kr. i Gunfleet Sands Demo.

Derudover oplyser Dong, at der er skudt 1 mia. kr. i havmøllepark Anholt, mens der er brugt 300 mio. kr. på projektudvikling vedrørende de tyske havmølleparker Gode Wind. Endelig har Dong skudt 200 mio. kr. i skibet Sea Installer 2, der installerer vindmøller.

Selvom nøgletallene i årets første regnskab stritter i forskellige retninger, mener Dong-topchef Henrik Poulsen, at det går i den rigtige retning for den delvist statsejede energikoncern.

"Udviklingen i resultatet for årets første tre måneder er tilfredsstillende og alle fem forretningsområder er på linje med vores forventninger," siger Poulsen ifølge en pressemeddelelse fra Dong.

Topchefen, som kan glæde sig over en stigning i driftsresultatet (EBITDA) fra 3,6 mia. kr. sidste år til 4,6 mia. kr. i år. En stigning Dong tilskriver en kombinationen af bedre indtjening i vindforretningen, en højere olieproduktion og faldende omkostninger.

Fremgangen i driften har dog ikke forplantet sig i overskuddet, som falder fra 2,3 mia. kr. i første kvartal af 2012 til 0,5 mia. kr. i år. Dong forklarer det store fald med, at der sidste år blev bogført et overskud fra salg af virksomheder på 2 mia. kr.

Gælden er siden udgangen af 2012 steget med 2,6 mia. kr. til 34,5 mia. kr.

Dongs overskud skrumper drastisk 

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs