EnergiWatch

Uniper advarer om strømafbrydelser som følge af tørlagt Rhinen

Den laveste vandstand i Rhinen de seneste 15 år kan betyde strømafbrydelser i Tyskland, siger energiselskab. Det sker på et kritisk tidspunkt, hvor gasforsyningen er under pres.

Foto: INA FASSBENDER/AFP / AFP

Dag for dag skal skibe navigere udenom flere og flere øer på Rhinen, som på grund af tørke i øjeblikket har den laveste vandstand i 15 år.

Det kommer ikke kun til at betyde et nøgent flodleje og stanken, som uvægerligt medfølger. Konkret skal tyskerne nu forberede sig på mulige strømafbrydelser på grund af den lave vandstand, som gør det tæt ved umuligt at komme igennem med skib.

Det skriver Bloomberg, som citerer Tysklands største energiselskab, Uniper, for at melde om risiko for ”uregelmæssig drift” på de to store kulkraftværker, Staudinger-5 og Datteln-5.

Rhinen er med sine 1.200 km. en hovedfærdselsåre gennem det vestlige Tyskland, hvor mange forskellige varer fragtes, og langs flodbredden er der adskillige kulkraftværker. Det er forsyningen til disse, som nu er i fare, og et andet energiselskab, EnBW, har allerede meldt ud, at man oplever ”uregelmæssigheder” i sine leverancer.

I takt med at Rusland skruer ned for gasforsyningen til Europa, er kontinentet blevet stadigt mere afhængig af kul, som Det Internationale Energiagentur formoder, EU vil bruge 7 pct. mere af i 2022 i forhold til 2021. Tyskland står for en disproportionel andel af den stigning i takt med, at landet febrilsk forsøger at spare på naturgassen.

Andre tyske energiselskaber såsom EnBW, Utility Steag og Grosskraftwerk Mannheim, at man har opbygget lagre af kul, og at man endnu ikke har oplevet forstyrrelser.

Ifølge Bloomberg er det ikke kun de tyske kulkraftværker, som lider under hedebølgen. Franske atomkraftværker har gennem sommeren oplevet ustabil drift, da vandet i floderne er for varmt til at kunne køle reaktorerne.

Tysk olieraffinaderi ser hamstring af fyringsolie og diesel

Obton får påbud fra Finanstilsynet

Wintershall indgår aftale om brintanlæg

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs