EnergiWatch

Kriseramte Uniper tæt på redningskrans fra den tyske stat

Den tyske stat kan ende med at tage en ejerandel svarende til 30 pct. af Uniper til gengæld for et indskud på op mod 5 mia. euro i koncernen.

Foto: INA FASSBENDER/AFP / AFP

Det kriseramte tyske energiselskab Uniper er tæt på en redning fra den tyske stats side, erfarer Bloomberg News tirsdag aften fra unavngivne kilder.

Det sender onsdag formiddag aktien i vejret med 15,3 pct. til 11,99 euro på børsen i Frankfurt.

Den tyske stat kan ende med at tage en ejerandel svarende til 30 pct. af Uniper til gengæld for et indskud på op mod 5 mia. euro i koncernen, som er hårdt ramt af, at Ruslands leverancer af naturgas er kraftigt reduceret, hvilket har tvunget Uniper til at købe gas i spotmarkedet til markant højere priser.

Tysklands regering overvejer at skyde 5 mia. euro ind i Uniper, men den endelige kapitalindsprøjtning er endnu ikke fastlagt. Den kommer dog næppe til at overstige 10 mia. euro, fortæller kilderne.

Forhandlingerne med den tyske stat har stået på i flere uger, efter at Uniper for nyligt trak sin prognose for 2022 tilbage og lagde meget dårligere foreløbige regnskabstal frem end ventet i markedet.

Udover en form for kapitalindskud fra statens side forhandler Uniper også om øget kredit hos den statsejede bank KfW. Den skulle angiveligt blive hævet til 8 mia. euro fra før 2 mia. euro, erfarer mediet Handelsblatt ifølge Bloomberg News.

Unipers nuværende hovedaktionær er finske Fortum, som sidder på 78 pct. af aktierne i selskabet.

Kriseramt tysk energiselskab forhandler om redning med staten

Uniper forhandler om redningspakke på 9 mia. euro fra den tyske stat 

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs