EnergiWatch

Uniper forhandler om redningspakke på 9 mia. euro fra den tyske stat

Det tyske gasselskab er lige nu i proces om en mulig redningspakke.

Foto: ANDREAS GEBERT/REUTERS / X06742

Energiselskabet Uniper er lige nu ved at diskutere mulighederne for en redningspakke med den tyske stat, der kan løbe op i 9 mia. euro.

Det skriver Bloomberg på baggrund af anonyme kilder tæt på processen.

Både den tyske stat og Uniper har afvist at kommentere over for mediet. Uniper har dog tidligere oplyst, at selskabet forhandler med det tyske finansministerium for at sikre likviditet. Uniper er en af de største importører af russisk gas.

Pengene indebærer ifølge Bloomberg en række elementer, herunder at staten vil få en ejerandel og at dele af de stigende energiomkostninger sendes videre til kunderne.

I sidste uge valgte Uniper at trække sin indtjeningsprognose både for driften og nettoresultatet for 2022 tilbage, og det sendte aktien i dørken. Mandag har aktien smidt 27,6 pct.

Foreløbige tal for første halvår viste, at indtjeningen vil være ”betydeligt lavere” i forhold til sidste år, hvor justeret EBIT landede i 580 mio. euro og det justerede nettooverskud i 485 mio. euro.

Siemens Gamesa får mesteraftale i ØstersøenRasmus Buhl Møller

Aalborg CSP håber på tysk solvarmeeventyr efter første ordre

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs