EnergiWatch

Andel dropper direkte handel med Rusland

Det danske energiselskab har valgt at lave en række foranstaltninger på baggrund af den russiske invasion af Ukraine. Alt direkte handel droppes.

Foto: PR Andel/Seas Nve

Andel har valgt at droppe direkte handel med Rusland. Som følge af Rusland invasion af Ukraine vil Andel derfor stoppe handel med naturgas gennem russiske leverandører, sikre at ingen øvrige leverandører er russiske, mens der heller ikke indgås nye kontrakter med russiske selskaber.

Det oplyser Andel i en meddelelse.

"Ruslands invasion af Ukraine kan ikke fordømmes stærkt nok. Situationen er dybt foruroligende. Det er nationens fremtid og borgernes velfærd og ret til selvbestemmelse, der er på spil. Samtidig er det en udvikling i regionen, som er stærkt foruroligende for Europa som helhed. Det er ikke kun et angreb på Ukraine, det er et angreb på vores alles tryghed og frihed. Det skal vi reagere kraftig på," siger Jesper Hjulmand, adm. direktør for Andel.

Andel oplyser, at selskabet de seneste måneder i forvejen har nedbragt de naturgasvolumener, der handles med russiske leverandører betragteligt og vil i marts være ude af den sidste leveranceaftale.

Dog vil Andel som afhængig af europæisk gasinfrastruktur være nødsaget til at benytte lagerfacilitet, hvor russiske Gazprom har en ejerandel på 20 pct., frem til efteråret.

Andel oplyser, at forsyningen til kunderne ikke vil være truet af selskabets fravalg af russiske aktiviteter.

"Andels initiativer kan måske opleves som et mindre skridt i det store billede, men vores mål er at gøre en positiv forskel i kampen for at genetablere tryghed og frihed for vores europæiske naboer i Ukraine," skriver selskabet.

Russere meldes at have indtaget ukrainsk atomkraftværk

Ny plan: Sådan kan Europa vriste sig fri fra russisk naturgas

Dan Jørgensen: Europa kan klare den uden russisk gas 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs