EnergiWatch

Elsikkerheden halter på flere campingpladser

Kun hver fjerde campingplads havde i kontrol fra Sikkerhedsstyrelsen fejlfri elinstallationer.

Foto: Finn Frandsen

Under coronaepidemien har mange danskere holdt ferie på landets campingpladser, men på flere af dem halter elsikkerheden.

Sikkerhedsstyrelsen har tjekket 102 campingpladser, og af dem havde kun hver fjerde fejlfri elinstallationer. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge kontorchef Søren Assenholt Muff er det afgørende, at campingpladser har styr på elsikkerheden, da der kommer mange mennesker.

"Der er for mange fejl og mangler i installationerne på campingpladserne. Det handler om sikkerhed, både for gæsterne på campingpladserne og dem, der arbejder der," siger han i meddelelsen.

På campingpladser er elinstallationer ofte udsat for vind og vejr, ligesom de er placeret steder, hvor der er risiko for skader.

Derfor er der krav om, at de skal beskyttes. Blandt andet mod fugt og støv, mens også kabler skal beskyttes mod skader.

Cirka hver fjerde af de besøgte campingpladser - 27 i alt - har fået påbud om at få bragt installationerne i orden, mens 53 er blevet vejledt om forhold, der bør rettes op på.

Næsten halvdelen af campingpladserne havde ikke mærket eltavlerne korrekt, mens der på hver tredje campingplads var konkrete problemer med tavlerne, der skal være lukket og ikke have skader.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er der omkring 400 campingpladser i Danmark med plads til mindst 225 personer. Der er dog også mindre campingpladser.

Ifølge Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen vil der også i år være fokus på campingpladsernes elinstallationer.

"Vi forventer at kontrollere elinstallationerne på 100 campingpladser i løbet af 2022," lyder det fra kontorchefen.

Der var over 8,7 millioner overnatninger af danske gæster på landets campingpladser i 2020, som er det seneste hele år, der er tal for.

Det er det højeste siden 2009. Det samlede antal overnatninger var dog lavere end årene før, fordi de udenlandske turister manglede.

Serieiværksætter køber sig ind i nyopstartet varmepumpeselskab

Venstre paf over regeringens "massakre" på sol og vind 

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs