EnergiWatch

Nordjyske elkunder hænger på stor elmåler-regning

En lang række store, nordjyske elkunder er i oprør over ekstra betaling for fjernaflæste elmålere.

Foto: Sydfyns Energi

Fjernaflæste elmålere er blevet en torn i øjet på en række store aftagere af el i Vendsyssel. For de kan se frem til en betydeligt større elregning de næste 30 måneder. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er kunderne under det gamle vendsysselske elforsyningsselskab Nyfors, der skal have installeret de fjernaflæste målere. Det er en del af aftalen i forbindelse med fusionen mellem Nyfors og det syd-vestjyske energiselskab SE i 2015. I alt skal kunderne betale mellem 4 og 10 øre ekstra pr. kilowattitme over de næste 30 måneder.

Regningen kommer, selv om en lang række af kunderne i Nyfors' gamle område allerede én gang tidligere har fået installeret fjernaflæste elmålere.

Som eksempel fremhæver Nordjyske Stiftstidende virksomheden Cubic i Brønderslev, der laver eltavler. Her kan man se frem til at skulle betale mindst 375.000 kroner til installationen af den nye type elmålere, selvom det er fem-seks år siden, fabrikken fik installeret fjernaflæste elmålere.

"Vi har regnet os frem til, at vi skal betale 150.000 ekstra om året, så det bliver små 400.000 kroner, vi skal af med, siger Henning Mejlholm, der er logistikchef på fabrikken.

Også den lokale svineproducent Jens Peter Jensen fra Brønderslev er gået i kamp mod det nye gebyr.

"Jeg har haft ejendommen i otte år, og jeg kan ikke huske, at jeg ikke har haft den måler," fortæller Jens Peter Jensen til Nordjyske Stiftstidende.

Niels Duedahl, adm. direktør i SE, fortæller til Nordjyske, at han godt forstår kundernes skuffelse, men at SE blot følger de regler, Energitilsynet har udstukket.

Dansk timeafregning et skridt nærmere 

Besværlige solceller stopklods for elmålere for milliarder 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs