EnergiWatch

Nu vil energikrisen ligeledes slå igennem på eltarifferne

Elprisen er mere end firdoblet siden starten af året, og det får landets netselskaber til at varsle om højere tariffer. Dansk Energi forventer, at den højere tarif vil udgøre knap 15 pct. af den samlede øgede udgift for landets husholdninger.

Højere strømpriser giver højere tariffer. Det er fysikkens love, siger Anders Stouge. | Foto: Finn Frandsen

På trods af at gaspriserne har trukket de fleste overskrifter i det seneste kvartal, har elprisernes himmelflugt retfærdiggjort den samlende betegnelse "energikrise". I alt var elprisen ved indgangen til december steget med omkring 420 pct. i forhold til årsskiftet.

Det betyder selvsagt højere strømpriser for danskerne, men også tarifferne får et gevaldigt nøk opad. Årsagen er netselskabernes indkøb af strøm til nettab. Højere strømpriser betyder derfor højere tariffer, forklarer viceadministrerende direktør for Dansk Energi, Anders Stouge om nyheden som derfor kan arkiveres på niveau med nyheden om, at vand er vådt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Venstre vil sælge del af statens Ørsted-andel

I partiets 2030-klimaudspil vil man afhænde statens andel i Ørsteds havvindforretning for at kunne finansiere andre investeringer for 60 mia. i grøn omstilling. Hvordan det skal gøres, vides ikke endnu.

Modtageterminal til Baltic Pipe forsinkes

Det kommer til at tage yderligere små to uger, før Baltic Pipes modtageterminal i Nybro ved Varde kan tages i brug. Men gassen strømmer som den skal gennem rørledningen til Polen.

Ecco trækker sig fra solcellevirksomhed

Det omdiskuterede danske skobrand Ecco er blevet købt ud af det svenske solcelleselskab Infranode Vandel, som skovirksomheden ellers købte sig ind i for et år siden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs