EnergiWatch

Roblon hårdt ramt af corona i første kvartal

Coronapandemien har gjort indhug i selskabets omsætning og indtjening.

Foto: GOOGLE MAPS

Den danske produktionsvirksomhed Roblon, der blandt andet fremstiller fiberoptiske kabler, har i første kvartal af det forskudte regnskabs år 2020/21 været hårdt ramt af coronapandemien, der har gjort indhug i selskabets omsætning og indtjening.

Det fremgår af selskabets regnskab for perioden 1. november 2020 til 31. januar 2021.

Her landede koncernens toplinje på 42,3 mio. kr. mod 73,7 mio. kr. i samme kvartal året forinden. Det var næsten på linje med Roblons egne forventninger, der på forhånd lå i intervallet 40-45 mio. kr.

Der var dog fremgang i ordrebeholdningen, der per 31. januar udgjorde 73,8 mio. kr. mod 54,4 mio. kr. samme tidspunkt året forinden. Det var drevet af fremgang inden for fiberoptiske kabler, meddeler Roblon.

Indtjeningen led et knæk i perioden, og resultatet af den primære drift før af- og nedskrivninger (EBITDA) endte på negative 12 mio. kr. mod et overskud fra driften på 8,2 mio. kr. i første kvartal 2019/20. Det var samtidig en kende værre end ventet, da Roblon havde set et driftsunderskud målt på EBITDA på 9-11 mio. kr.

På bundlinjen endte første kvartal med et underskud på 12,3 mio. kr. mod et overskud året forinden på 3,9 mio. kr., mens resultatet før skat blev en smule bedre end ventet.

Det endte med et underskud på 15,9 mio. kr. mod et overskud sidste år på 4,9 mio. kr., hvor Roblon havde ventet et underskud på 17-19 mio. kr.

"Resultat før skat blev dog lidt bedre end forventet, som følge af lavere end forventet afskrivninger og positiv kursregulering af værdipapirporteføljen," skriver Roblon i regnskabet.

I forbindelse med regnskabet fastholder Roblon sine forventninger til indeværende regnskabsår. Her venter selskabet en omsætning på 260-280 mio. kr. og et underskud før skat i niveauet 11 til minus 19 mio. kr.

Derudover ventes der et resultat af den primære drift før af- og nedskrivninger (EBITDA) i intervallet 5-13 mio. kr.

Roblon nedjusterer efter hård medfart i især Brasilien

Corona driller Roblon i USA og Brasilien 

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Siden april har Energistyrelsen modtaget 43 ansøgninger om åben dør-projekter. Selv om to tredjedele er sorteret fra får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs