EnergiWatch

Elselskab taber retsopgør med gårdejer: Ville fælde fredskov for at beskytte højspændingsledninger

Ewiis elnetselskab har brugt en særlig deklaration til at fælde træer hos private lodsejere for at sikre bedre beskyttelse af højspændingsnettet. I en konkret sag har landsretten underkendt grundlaget.

Foto: Carsten Andreasen/DEBAT

Energikoncernen Ewii i Kolding er havnet i en penibel situation, efter at datterselskabet Trefor El-net har tabt en retssag mod en gårdejer fra Christiansfeld.

Elselskabet havde stævnet gårdejeren, fordi han nægtede at lade Trefor fælde et stykke af hans fredskov uden kompensation. Trefors højspændingsledninger passerer mandens ejendom, og selskabet hævdede at have ret til at fælde mandens træer for at beskytte ledningerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs