EnergiWatch

Elselskaber vil have højere indtægtsramme

Den grønne omstilling lægger pres på elnettet, og derfor er der behov for nye regler, der sikrer, at netselskaberne har kapital til at drive elnettet.

Foto: Thomas Borberg

Flere ladestandere, flere varmepumper og et højere strømforbrug hos danskerne vil sætte det elnettet under pres, lyder det fra flere energiselskaber, der nu efterlyser en højere indtægtsramme, så der kan investeres i nettet.

Det skriver Børsen.

"Elnetselskaberne har et låg på, hvor mange penge de må opkræve til at drive elnet for. Når der nu skal investeres ganske kraftigt, så skal der flyttes nogle af de penge, der tidligere er brugt på det fossile, over i elnettet. Men der er ikke åbnet for, at man kan det i tilstrækkelig grad," siger Lars Bonderup Bjørn, der er adm. direktør i Ewii, til avisen.

Han bliver bakket op af Jens Fossar Madsen, der er adm. direktør i Radius og Cerius, der specificere, at netselskaber gerne vil have lov til at opkræve flere penge, når der kører mere strøm gennem kablerne, således at meromkostningerne vil elektrificeringen bliver udlignet.

Jysk Energi vil fortsætte med at sænke tariffer

Elnetselskab sender tocifret millionbeløb retur til 108.000 andelshavere 

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs