EnergiWatch

Ny netaftale var en nuance fra at være katastrofal for elsektoren

Aftalen om højere indtægtsrammer for netvirksomhed høster roser fra Dansk Energi for at tænke elektrificering og modernisering i en helhed. De nye regler træder dog først i kraft i 2024, hvilket er problematisk, understreges det.

En ny økonomisk regulering for netselskaberne er et vigtigt skridt på vejen i den grønne omstilling, sagde klima- og energiministeren tidligere i dag. | Foto: Finn Frandsen

Den nuværende økonomiske regulering af netselskaber har ikke mange år på bagen. Den er blot fra 2018, men i 2024 vil den blive afløst af en ny.

Det står klart med tirsdagens aftale om En effektiv og fremtidssikret elinfrastruktur til understøttelse af den grønne omstilling og elektrificeringen, som det så mundret hedder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs